POSDRU_142006

IMBUNATATIREA PROCESELOR SI ACTIVITATILOR EDUCATIONALE IN CADRUL PROGRAMELOR DE LICENTA SI MASTERAT IN DOMENIUL TIC PRIN CREAREA UNUI LABORATOR DE SECURITATE INFORMATIONALA

"Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013"

Investeste in oameni !

Proiect: Contract nr. POSDRU/156/1.2/G/142006

Axa prioritara 1: "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii bazate pe cunoastere"


DMI 1.2: "Calitate in invatamantul superior"

Perioada de desfasurare: 18 luni (mai 2014—-noiembrie 2015)

Manager proiect: Prof. univ dr. ing. Dan-Alin POTORAC

Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Romania

Parteneriatului in cadrul proiectului

Descrierea parteneriatului:

Parteneriatul este format din 4 entitati, o universitate, un institut de cercetare si doua societati comerciale. Asocierea s-a conturat in considerarea competentelor complementare ale celor patru organizatii, si a contributiilor pe care acestea le pot aduce in proiect. Activitatile de management (A1) si achizitii publice (A3) vor fi implementate in parteneriat de Solicitant si Partenerul 3. In activitatea de informare si publicitate (A2) sunt implicati toti patru partenerii. Rolurile partenerilor in celelalte activitati sunt determinate de competentele si resursele specifice.
Fiecarea partener va contribui cu resurse umane si materiale la realizarea activitatilor. Proiectul isi propune prin activitati clar determinate adaptarea programelor de studii de licenta si master in domeniul TIC la nevoile studentilor coroborate cu cerinte certe existente pe piata muncii. Includerea in parteneriat a P2 si P3 vine sa suplineasca lipsa contactului direct al membrilor din grupul tinta (studenti) cu mediul real de lucru in care vor activa dupa finalizarea ciclurilor de studii de licenta si master in cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava.
Proiectul isi propune sa valorizeze lectii invatate din alte proiecte desfasurate de Solicitant si Partenerul 1 privind gestionarea GT (in special gestionarea GT astfel incat sa fie fezabila integrarea si mai ales mentinerea in proiect a membrilor GT pe intreaga durata a activitatilor), asigurarea unei bune comunicarii cu OI si AM, abordarea riguroasa a achizitiilor publice in proiect si adoptarea imediata a masurilor corective in cazul devierilor de la prevederile CF si ale contractului de finantare.

Parteneri implicati in derularea proiectului

1. Solicitantul proiectului: Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava

Scurta descriere:

Solicitantul este o universitate acreditata care ofera programe de studii de licenta si master in domeniul proiectului (tehnologia informatiei) si care are in implementare o serie de proiecte cu finantare nerambursabila. Solicitantul este una dintre universitatile din Romania care a primit calificativul GRAD DE INCREDERE RIDICAT in urma evaluarii institutionale efectuate de catre ARACIS. Solicitantul a derulat si deruleaza in prezent un numar de peste 15 proiecte din domeniul dezvoltarii resurselor umane, inclusiv transfrontaliere finantate din fonduri europene si de la bugetul de stat.

Date de contact:

Adresa: Str. Universitatii, nr. 13, Suceava, 720229, jud. Suceava, Romania
Reprezentant legal: Valentin POPA
Functie: Rector
E-mail: valentin@eed.usv.ro
Nr. telefon: +40230-520081
Nr. fax: +40230-520080

2. Partenerul 1 al proiectului: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica - I.C.I. Bucuresti

Scurta descriere:

Partenerul 1 reprezinta cel mai important institut de cercetare-dezvoltare si inovare in domeniul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor din Romania. Prin asumarea prioritatilor stiintifice si tehnologice ale domeniului, misiunea Partenerului 1 o constituie consolidarea pozitiei castigate si dezvoltarea suportului stiintific si tehnologic in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor necesar realizarii structurilor si serviciilor specifice societatii informationale bazate pe cunoastere.
Incepand cu anul 2001, Partenerul 1 a obtinut certificarea ISO 9001 pentru activitatea de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica care are ca rezultate produse, tehnologii, sisteme si servicii in domeniul tehnologiei informatiei.
Arii de competenta: retele de comunicatie si tehnologii avansate pentru dezvoltarea de aplicatii in medii distribuite; tehnologiile informatiei si comunicatiilor in domenii de interes public; continut digital, creativitate si dezvoltare personala; tehnologiile informatiei si comunicatiilor, suport pentru dezvoltarea afacerilor si a industriei; noi modele si tehnologii in ingineria sistemelor si a produselor software; sisteme bazate pe cunostinte, invatare si sisteme cognitive; sisteme avansate de calcul si control.
Activitati: cercetare, dezvoltare- inovare in cadrul programelor nationale si internationale; transfer tehnologic si valorificarea rezultatelor cercetarilor din domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor; elaborare de produse si sisteme informatice pentru diverse domenii de activitate; colaborare in domeniul de activitate cu academii de stiinta si institute similare din alte tari; dezvoltare, implementare si furnizare de servicii informatice inclusiv in domeniul retelelor de calculatoare; elaborare de studii de diagnoza si prognoza privind dezvoltarea domeniului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor; realizare de proiecte in calitate de coordonator de proiecte complexe si integrator de solutii si componente hardware si software; editare si tiparire de publicatii in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor.

Date de contact:

Adresa: B-dul Maresal Al. Averescu, 8-10, sector 1,011455 Bucuresti, Romania
E-mail: office@ici.ro
Nr. telefon: +40 21 316 52 62 / 316 07 36
Nr. fax: +40 21 316 10 30
Persoana de contact: Andrei Neculai

3. Partenerul 2 al proiectului: S.C. ASSIST SOFTWARE S.R.L.

Scurta descriere:

Partenerul 2 este o companie privata cu o vechime de peste 20 de ani in domeniul tehnologiei informatiei. Activitatea sa se axeaza pe dezvoltarea solutiilor informatice de complexitate medie si ridicata si s-a concretizat in rezultate in domenii aflate in plina dezvoltare ca administrarea afacerilor cu ajutorul solutiilor informatice bazate pe internet sau tehnologii cloud, aplicatii de comert electronic, plati electronice, aplicatii de tip e-security, e-sanatate, e-educatie sau in domeniul gestionarii resurselor.
Partener 2 are statutul de partener Certificat Microsoft ca o recunoastere a competentelor si performantelor sale in implementarea pe platforma Microsoft. Partener 2 are stabilite si mentine parteneriate stranse cu Intel, CISCO si HP avand o buna experienta in implementarea de solutii bazate pe aceste platforme.
Incepand cu anul 2008 cand a fost distinsa de IBM Romania cu premiul de excelenta si recunoscuta ca "Registred Business Partner of IBM - Blade League", Partener 2 a mentinut o colaborare intensa cu IBM implicandu-se in proiecte de anvergura cum ar fi furnizarea si instalarea celui mai puternic calculator din invatamantul romanesc in decembrie 2009. Din totalul de 35 de angajati ai Partener 2, 25 sunt absolventi de studii superioare fiind specialisti cu competente ridicate. Ei sunt structurati in functie de capabilitati si rolul pe care il indeplinesc astfel: 7 dezvoltatori experimentati - nivelul senior, 10 dezvoltatori de aplicatii software, 2 arhitecti de solutii informatice, 6 specialisti cu responsabilitati in zona integrarii hardware, testarii si controlului calitatii implementarii.

Date de contact:

Adresa: Str. Tipografiei, Nr. 1 Suceava 720043, Romania
E-mail: contact-us@assist.ro
Nr. telefon: +40-230-521-100
Nr. fax: +40-230-520303
Persoana de contact: Daniel Tanase

4. Partenerul 3 al proiectului:S.C. SAFETECH INNOVATIONS S.R.L.

Scurta descriere:

Partener 3 a fost infiintata pentru a raspunde uneia dintre cele mai mari provocari din zilele noastre: necesitatea companiilor si a organizatiilor de a-si desfasura activitatea intr-un cadru securizat. Partener 3 a fost fondata de o echipa de experti in domeniul securitatii informationale si al tehnologiei informatiei, care au decis sa isi puna experienta in comun pentru a le oferi clientilor servicii de securitate software, testarea securitatii, managementul securitatii, precum si solutii de securitate adaptate in functie de nevoile fiecarei companii. Serviciile si produsele Partener 3 se adreseaza unei game largi de clienti, din diferite domenii, precum: dezvoltare si integrare software, financiar - bancar, medical si farmaceutic, retail, comunicational, guvernamental, administratie publica locala si centrala, organizatii nonguvernamentale.
Partener 3 detine urmatoarele certificari: ISO/IEC 27001 (Managementul securitatii), ISO 9001 (Managementul calitatii), ISO 14001 (Mediul inconjurator), OHAS 18001:2007 (Siguranta muncii) si ISO/IEC 20000 (Managementul serviciilor IT).
Alte activitati desfasurate de Partener 3 sunt: Evaluarea de risc privind securitatea informatiei la nivelul unei organizatii; Auditarea sistemelor informatice; Implementarea managementul securitatii in cadrul organizatiilor; Implementarea de diverse solutii de securitate. Personalul tehnic are un nivel ridicat de expertiza si o experienta substantiala in sectorul bancar si in companii multinationale, precum si numeroase certificari recunoscute la nivel mondial: detinand urmatoarele certificari Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM), Certified Information Systems Security Professional (CISSP), Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP), Offensive Security Certified Professional (OSCP), Licensed Penetration Tester (LPT), Certified Security Analyst (ECSA), Certified Ethical Hacker (CEH).

Date de contact:

Adresa: Str. Doamna Chiajna, nr. 1-3, etaj 4, Birou 7, Sector 3, Bucuresti 031233, Romania
E-mail: office@safetech.ro
Nr. telefon/fax: +4 021 316 0565
Persoana de contact: Victor Gansac

 

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, vizitati www.fonduri-ue.ro

Link-uri utile: [Uniunea Europeana ] [ Guvernul Romaniei] [Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri ]
[Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica ] [Instrumente Structurale 2007-2013 ] [Fonduri Structurale - A.N.C.S.]

 

 

IntroducereObiectiveParteneri Echipa de implementareInformare si publicitateOrganizare cursuri SIContact


                                                                                                         2014-2015 Copyright © Iuliana CHIUCHISAN